Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk zabielany z ziemniaczkami
Kroki postępowania
Przełożyć do miseczek i zalać barszczem.
Całość doprawić pieprzem i solą do smaku.
zakwas buraczany | 0,5 litra |
woda | 2 litry |
marchewka | 1 sztuka |
pietruszka | 1 sztuka |
szalotka | 1 sztuka |
por | 1 kawałeczek |
seler | 1 nieduży kawałeczek |
kostka rosołowa | 1 sztuka |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1,5 łyżeczki |
ocet | 2 łyżki |
mleko 2% | 1/2 szklanki |
sól i pieprz | do smaku |
barszcz czerwony | 3 łyżki |
ziemniaki | 1/2 kg |
woda | 1 litr |
sól | 1/2 łyżeczki |
koperek | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: