Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz prawie ukraiński - na wędzonym kurczaku i suszonych burakach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 op. suszone
brokuł 1 szt.
kapusta 1/2 młoda
kurczak wędzony 1/2
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży
ziele angielskie 4-5 szt.
majeranek 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
przyprawa warzywna
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz prawie ukraiński - na wędzonym kurczaku i suszonych burakach

Kurczaka wędzonego podzielić na mniejsze kawałki, zalać zimną wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Ugotować wywar - odcedzić i ostudzić mięso.
Do wywaru wsypać suszone buraczki, dodać pokrojoną w paski kapustę oraz podzielonego na różyczki brokuła.
Dodać przyprawy warzywnej do smaku i gotować 15-20 minut.
Do gotowej zupy dodać obrane i pokrojone mięso z wędzonego kurczaka, doprawić do smaku pieprzem, majerankiem, wyciśniętym czosnkiem i krótko zagotować.
Zabielić śmietaną kremówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 19.04.2013 08:59
świetny pomysł:) i napewno przepyszna zupka
Habibi 18.04.2013 20:05
Nie miałam pomysłu na obiadek, więc zainspirowana pytaniem o suszone buraczki doznałam olśnienia, że mam świeżą paczuszkę - wyszła naprawdę błyskawiczna i pyszna zupka :)
wiola333 18.04.2013 18:37
bardzo smaczny przepis!
katarzynagotuje 18.04.2013 17:50
Zjadłabym dobry barszczyk :)
Rafał3 18.04.2013 17:44
bardzo prosty i smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak