Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na białej kiełbasie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 3 szt
woda 1,5 l
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 3 szt
śmietana 1 szkl
mąka pszenna 3 łyżki
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na białej kiełbasie

Białą kiełbasę gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową i obrany czosnek. Całość gotujemy przez około pół godziny na wolnym ogniu. Po tym czasie wyciągamy kiełbasę, a na gotujący się wywar wlewamy powoli cały czas mieszając śmietanę wymieszaną z mąką pszenną i majerankiem. Zagotowujemy. Kiełbasę kroimy na plasterki i rumienimy na patelni, a jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. N a talerze wkładamy kiełbasę i pokrojone na ćwiartki obrane ze skorupek jajka i zalewamy gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.07.2014 17:42
Lubię barszcz.
Adamorek 15.07.2014 16:21
ciekawa taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak