Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w śmietanowej oprawie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka owsiana 2 łyzki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
cytryna 1/2
płatki migdałowe 1 garść
banan 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w śmietanowej oprawie

Mąkę owsianą wymieszać z kwaśną śmietaną i sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Tą mieszaninę dodać do pokrojonych w talarki bananów i wymieszać wszystko razem. Dobrze jest skropić banany sokiem z cytryny, wtedy nie zrobią się czarne. Na wierzch posypać migdałami. Całość włożyć do lodówki na około 10 minut-podawać lekko schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 20.10.2012 09:05
niezwykłe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak