Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banany w cieście frnacuskim - cukierkowa kompozycja

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier waniliowy
woda
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: banany w cieście frnacuskim - cukierkowa kompozycja

Ciasto francuskie dzielimy na średniej wielkości prostokąty. Banany obieramy i kroimy w mniejsze cząstki, które należy umieścić na cieście francuskim. Każdego banana posypujemy cukrem waniliowym, Ciasto zawijamy, zakręcając brzegi co stworzy nam cukiereczki, Smarujemy wodą bądź roztrzepanym żółtkiem z mlekiem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 17 minut do zarumienienia ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 19.12.2013 14:27
super pomysł
dagmara020 05.01.2013 10:03
fajniutkie:)
fictor123 29.12.2012 09:55
super
Magula 05.09.2012 09:31
super wyglądają
Betka 01.08.2012 18:52
muszą być pyszne!;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak