Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec bez pieczenia

5.0
(34)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 1 kg
galaretka cytrynowa 2 szt
herbatniki 100 g
twaróg zmielony 0,5 kg
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wrzątku, odstawiamy do tężenia. Do twarogu dodajemy rozgniecione widelcem lub blenderem banany (1 zostawiamy). Cukier puder dodajemy według uznania. Wszystko razem mieszamy mikserem.
Krok 1 - Bananowiec bez pieczenia foto
2
Do masy wlewamy połowę tężejącej galaretki i miksujemy.
Krok 2 - Bananowiec bez pieczenia foto
3
Okrągłą tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy herbatnikami. Następnie wylewamy na herbatniki masę i wstawiamy do lodówki na około godzinę.
Krok 3 - Bananowiec bez pieczenia foto
4
Banana obieramy, kroimy w plasterki i układamy na wierzch masy. Zalewamy galaretką cytrynową i ponownie wstawiamy do lodówki.

Smacznego.
Krok 4 - Bananowiec bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 11.01.2016 11:34
smaczne ciasto :)
IKrakowianka 10.01.2016 23:13
bardzo fajne ciasto
Kolorowa 10.01.2016 17:13
fajne takie ciasto
sliwka 10.01.2016 17:05
Pychotka;))
Aleksandra/Olcia 10.01.2016 16:53
proste i smaczne
Lis 10.01.2016 15:58
Super ciacho:)
halina17 10.01.2016 15:38
Dobre ciasto bez pieczenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak