Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
margaryna 10 dag
GALARETKI WIŚNIOWE 2 op
zimne mleko 200 ml
śnieżka 1 op
galaretka 1 op
banan 1-1,5 kg
banan 2 szt
galaretka 1 jasna

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Pieczemy biszkopt z 4-5 jaj.

Masa:
1 kostka masła
10 dag margaryny
1 - 1,5 kg bananów
2 galaretki (w moim przypadku wiśniowe)

Pianka:
200 ml zimnego mleka
śnieżka
galaretka (dowolna)

Na wierzch ok. 2 banany i jasna galaretka

Masło i margarynę utrzeć do białości, obrane banany rozdusić widelcem na papkę. Dodać do masła i ucierać. Galaretki rozpuścić w szklance wody - wystudzić. Zimne wlać do masy i ucierać do powstania jednolitej masy. Gotową masę wyłożyć na biszkopt. Śnieżkę ubić z mlekiem, dodać zimną galaretkę rozpuszczoną w szklance wody. Tężejącą masę wylać na masę bananową. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry banany i zalać jasną galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

uuntouched 14.03.2016 14:08
nie ja dałam minusa, zapomniałam, że mam tutaj konto :p mam taki przepis i zawsze tak robię, ale pewnie może być i z samego masła
SmacznaPyza 05.02.2014 21:59
eh.... minus za pytanie jest, ale odpowiedzi brak...
SmacznaPyza 02.02.2014 21:40
dlaczego masa ma być z masła i margaryny ? nie może być samo masło ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak