Przepis i sposób przygotowania na: Balbinka
Do serka homogenizowanego dodajemy rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody 1 łyżeczkę żelatyny. Masę wylewamy na blaszkę o wymiarach max 20 cm. Układamy na niej jeden z placków. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy do niej resztę żelatyny rozpuszczonej w małej ilości gorącej wody. Dzielimy na dwie części jedna część na być podwójnie większa niż druga. Do małej części masy dodajemy galaretkę niebieską rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody. Do masy większej
dodajemy zmiksowane truskawki oraz galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody.
Masę różową dzielimy na dwie części. Na placek w blaszce wylewamy połowę masy różowej, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy masę różową i niebieską. Wstawiamy od razu do lodówki na kilka godzin.