Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z cukinią w towarzystwie indyka

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 20 dag
bakłażan 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki
orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej 1 łyżka
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z cukinią w towarzystwie indyka

Pierś z indyka myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę . Następnie polewamy sosem sojowym i odstawiamy. Bakłażana i cukinię myjemy osuszamy nie obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i siekamy. Natkę pietruszki grubo kroimy. Orzeszki prażymy na patelni. Na patelni podsmażamy mięsko , gdy się zrumieni dodajemy pokrojone warzywa. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem . Lekko podlewamy wodą ok 3 łyżki. Jeszcze chwilę smażymy. Na koniec dodajemy orzeszki i natkę . Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 17.03.2013 10:46
bardzo smakowicie
kasienka23 17.03.2013 10:46
fajny przepis, z pewnością jest pyszne!
Pomocnik 17.03.2013 10:01
świetna potrawa
Pusia 17.03.2013 08:46
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak