Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baklażan po indyjsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
ziemniak 2 szt
papryka 1 szt
imbir 3,5 cm
czosnek 3 ząbki
koper włoski 1 łyżeczka
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyzeczka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól 1 łyzeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyzeczki
jogurt naturalny 0,5 szkl.
Kurkuma mielona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Baklażan po indyjsku

Kroki postępowania

1
Czosnek i imbir wrzuć do blendera z 50ml wody, zmiksuj.
Krok 1 - Baklażan po indyjsku foto
2
Plastry kroimy na 4 kawałki, paprykę w grubszą kostkę, ziemniaki także
Krok 2 - Baklażan po indyjsku foto
3
Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzucić wszystkie pokrojone warzywa i smażyć aż się zarumienia
Krok 3 - Baklażan po indyjsku foto
4
Dodaj pomidory, miks imbirowo czosnkowy, kurkumę, sól, kolendrę i pieprz cayenne. Gotuj powoli aż bakłażan będzie miękki i kremowy (20minut albo trochę dłużej)
Krok 4 - Baklażan po indyjsku foto
5
Na sam koniec dodajemy jogurt naturalny, mieszamy i gotowe
Krok 5 - Baklażan po indyjsku foto
6
Podajemy gorące najlepiej z plackami naan (przepis niżej)
Krok 6 - Baklażan po indyjsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak