Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAKALIOWY DESER WIGILIJNY Z CHAŁKĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chałka 1 szt
mak suchy 20 dag
orzechy włoskie 10 dag
rodzynki 5 d
skórka kandyzowana 5 dag
mleko 1 litr
masło 2 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżki
mielone migdały 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BAKALIOWY DESER WIGILIJNY Z CHAŁKĄ

Kroki postępowania

1
Wykonanie:

Chałkę kroimy na kromki układamy w naczyniu.
Krok 1 - BAKALIOWY DESER WIGILIJNY Z CHAŁKĄ foto
2
Mleko podgrzewamy, dodajemy masło, rodzynki i miód. Mieszamy, wsypujemy mak, bakalie, cały czas mieszając zagotowujemy.Kromki chałki przekładamy na przemian gorącą masą makowo- bakaliową.
Krok 2 - BAKALIOWY DESER WIGILIJNY Z CHAŁKĄ foto
3
Ostatnią warstwą powinien być mak, następnie posypujemy mielonymi migdałami.
Krok 3 - BAKALIOWY DESER WIGILIJNY Z CHAŁKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 27.11.2013 21:57
można wypróbować pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak