Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajgle twarogowe na słodko

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl.
jajko średnie
żółtko jajek 2-3
śmietana kwaśna 2-3 łyżki
masło 2-3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
zmielony twaróg 250 g
cukier 3-5 łyżeki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bajgle twarogowe na słodko

Kroki postępowania

1
Twaróg, śmietanę, żółtka, całe jajko, cukier i sól połączyć i przemieszać.
Krok 1 - Bajgle twarogowe na słodko foto
2
Dosypać mąkę połączoną z sodą i proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Bajgle twarogowe na słodko foto
3
Zagnieść miękkie i dość klejące ciasto dodając miękkie masło.
Krok 3 - Bajgle twarogowe na słodko foto
4
Ciasto wyjąć na posypaną mąką ladę i zagnieść podsypując tyle, żeby ciasto pozostało miękkie, ale nie lepiło się do lady.
Krok 4 - Bajgle twarogowe na słodko foto
5
Rozwałkować ciasto na grubość ok. 2 cm i wyciąć bajgle.
Krok 5 - Bajgle twarogowe na słodko foto
6
Piec ok. 20-25 minut w 200*C.
Krok 6 - Bajgle twarogowe na słodko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.01.2016 10:11
często podobne robiłam, bardzo smaczne
Anna169Hosz 12.01.2016 20:58
Smakowicie wyglądają.
misia123410 12.01.2016 20:03
Bardzo apetyczne:)
fotoviderek 12.01.2016 19:42
Takie lubię :)
sliwka 12.01.2016 18:07
Cudne, mniam;))
2milutka 12.01.2016 17:49
fajne na poczęstunek :)
Renata9 12.01.2016 17:11
Bardzo smaczny deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak