Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z marmoladką brzoskwiniową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
jaja 3 szt.
mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
muslii
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
aromat pomarańczowy 1 szt.
dżem 1 słoiczek
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z marmoladką brzoskwiniową

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jaja.
Krok 1 - Babka z marmoladką brzoskwiniową foto
2
Następnie dodać mąkę, muslii, proszek do pieczenia z sodą oczyszczoną, aromat (kilka kropli) i marmoladkę lub dżem.
Krok 2 - Babka z marmoladką brzoskwiniową foto
3
Dokładnie wymieszać i wlać do natłuszczonej blachy wysypanej
( najlepiej wysuszonymi zielonymi skórkami z pomarańczy).
Krok 3 - Babka z marmoladką brzoskwiniową foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Krok 4 - Babka z marmoladką brzoskwiniową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak