Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z lukrem Pinacolada

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
mąka ziemniaczana 10 dag
jaja 4 szt
cukier puder
likier pinacolada
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z lukrem Pinacolada

Do miski malaksera wkładamy miękka margarynę i ucieramy ją z 1 szklanką cukru. Mąkę pszenna mieszamy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną . Do masy maślanej wbijamy 4 jajka i miksujemy dalej. Dodajemy likier - miksujemy. Na koniec wsypujemy mieszankę mąki i jeszcze chwile miksujemy. Ciasto wlewamy do formy. wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 45 min w 180 stopniach. Po tym czasie babkę wyciągamy i studzimy. Robimy lukier. Mieszamy cukier puder z likierem i polewamy babkę .


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.11.2015 13:27
smaczna propozycja
Beata73 30.09.2015 11:15
pyszna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak