Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana z owocami

2.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszna, wilgotna babka z ucieranego ciasta z dodatkiem sezonowych owoców. 

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
masło 180 gramów
jabłko kwaśne 2 sztuki
maliny świeże 0,5 szklanki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana z owocami

Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę. Następnie dodajemy rozpuszczone masło. Dobrze mieszamy. Wlewamy do keksówki. Do ciasta wkładamy ósemki jabłek i maliny.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 45 minut. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 02.09.2016 13:22
prosta I smaczna!
gosia56 30.08.2016 09:03
pyszna babka;)
Krzysztof15 30.08.2016 06:44
pyszna babeczka
Renata9 29.08.2016 22:54
Pyszna babka
Łukasz15 29.08.2016 22:30
Apetyczna.
aga3103 29.08.2016 22:12
I takie proste ciasta lubię najbardziej :)
gusia1000 29.08.2016 22:02
Prosto, szybko, smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak