Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa czarno biała

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 3/4 szklanki
margaryna 22 dkg
mąka 1.5 szklanki
proszek do pieczenia łyżeczka
kakao łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa czarno biała

Margarynę rozpuszczamy,do ostudzonej dodajemy żółtka jaj. Białka ubijamy na sztywno. Łączymy z margaryną i żółtkami,dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części (nie koniecznie równe). Wlewamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą keksówki, najpierw ciemne potem jasne. Pieczemy w 180 stopniach ok,40 minut do "suchego patyczka".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 03.07.2013 12:17
bardzo smaczna do kawki
Janina 27.04.2013 17:19
Bardzo smaczna babka
KasiaK90 27.04.2013 11:52
bardzo lubię takie babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak