Przepis i sposób przygotowania na: Babka makowo-piaskowa
Kroki postępowania
Margarynę przełożyć do miski i ucierać, stopniowo dodając jajka, cukier i mąki.
Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
mak | 1 szklanka ( suchy) |
jajko | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
margaryna | 250 g |
mleko | 1/3 szklanki |
aromat migdałowy |
woda | odrobina |
cukier puder | |
aromat waniliowy | kilka kropel |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: