Przepis i sposób przygotowania na: Babka łaciata Babci Basi :
Wyjąć z piekarnika. Poczekać , aż ostygnie i wyjąć z formy. Można posypać cukrem pudrem lub polukrować.
masło | 20 dag |
cukier | 3/4 szklanki |
kwaśna śmietana | 4 łyżki |
mąka | 2,5 szklanki |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
kakao | 2 łyżki |
jajko | 4 sztuki |
rodzynki | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: