Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka herbaciana

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 100 g
cukier kryształ 0,5 szklanki
żółtko jajek 2 sztuk
mąka pszenna 1,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
herbata czarna 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka herbaciana

Herbatę zaparzamy i odstawiamy by wystygła.
Mąkę mieszamy z sodą ,proszkiem do pieczenia .

Margarynę ucieramy z cukrem.
Dodajemy do niej kolejno po jednym żółtku.
Wsypujemy mąkę z dodatkami .
Na koniec wlewamy cienkim strumieniem herbatę .
Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą lub mąką ..
Pieczemy 50 minut w temp 180 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.01.2016 19:11
Muszę ją upiec i to koniecznie:)
Margo1 11.05.2015 08:02
Herbacianej nie robiłam jeszcze
luna76 28.04.2015 17:01
kusząca ta babeczka!! :)
Futka 23.04.2015 09:39
Świetna, pomysłowa i bardzo smaczna babeczka :)
misia53 13.04.2015 23:07
jeszcze pachnie swiętami
ben-ka 13.04.2015 22:42
Herbacianej jeszcze nie jadłam.
Wacław 13.04.2015 13:49
pyszna,taka świąteczna babka :-)
Bernadeta1 13.04.2015 12:01
muszę taką babkę wypróbować
barbara11561 13.04.2015 10:39
świetna babka
olkaaa 13.04.2015 10:23
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak