Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa (łaciata)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier 35 dag
masło 25 dag
jaja 4 szt.
mleko 1 szklanka
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa (łaciata)

Masło utrzeć do białości; dodać większą część cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i, jako ostatni składnik, pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę, przy czym jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru. Nakładać ciasto do natłuszczonej formy: najpierw warstwę jasną, a na wierzch warstwę z kakao. Piec 60-90 min. Posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową (gdy przestygnie).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 27.12.2012 18:53
Prezentuje się rewelacyjnie.
jolajka 27.12.2012 16:05
ciekawe czy smakuje tak jak wygląda?
Mati3 27.12.2012 15:17
piękna
fijolek91 27.12.2012 15:11
rewelacyjna:)
Krzysztof15 27.12.2012 14:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak