Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowo-migdałowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
cukier puder 200 gram
mąka ziemniaczna 100 gram
jajko 5 sztuk
masło 1 kostka
cukier waniliowy 1 sztuka
skórka z cytryny 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
migdały 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowo-migdałowa

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy następnie po 1 jajku nie przerywając ucierania. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i posiekanymi drobno migdałami oraz skórką cytrynową. Mączną mieszankę dodajemy po trochu do ucieranej masy . Ciasto wykładamy do formy i pieczemy przez 50-55minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę posypujemy pudrem lub dekorujemy lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 12.04.2015 12:02
pyszna babeczka
Ela15 11.04.2015 08:23
bardzo fajna babka
gosia1988 06.04.2015 19:18
smaczna babka
Katarzyna59 06.04.2015 18:51
pyszna babeczka
mirosława4 06.04.2015 18:12
apetyczna babeczka
misia53 06.04.2015 18:10
świąteczna ,ładna babka
Kolorowa 06.04.2015 17:56
fajna babeczka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak