Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Bartusia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Bartusia

Jajka z cukrem zmiksować dodać maki i zmiksować wlać ojej i proszek do pieczenia i zmiksować wlać dowolny aromat( ja lubię migdałowy) i zmiksować można na koniec dodać rodzynki i wymieszać wylać do foremki . przejechać nożem wzdłuż babki i upiec piec około 30 min w temp. 180st.C (termoobieg)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak