Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z truskawkami i budyniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
cukier 1/3 szklanki
żółtko jajek
jajko
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny 3 łyżki
budyń waniliowy
mleko
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z truskawkami i budyniem

Na stolnicy przesiewamy mąkę, dodajemy masło i siekamy. Następnie dodajemy żółtko, jedno całe jajko, jogurt naturalny, proszek do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Budyń gotujemy zgodnie z przepisem i studzimy. Truskawki czyścimy, myjemy i suszymy.

Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkowujemy, wykrawamy z niej koła na kształt foremki do babeczek i wykładamy do foremek – wysmarowanych olejem; następnie wkładamy do każdej foremki łyżkę budyniu i pokrojone truskawki (dajemy tyle i zmieści się w foremce) . Z drugiej części ciasta również wykrawamy koła na kształt foremek i przykrywamy nim babeczki – delikatnie zlepiamy brzegi foremek. Pieczemy w temp. 180, 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaa200 07.07.2013 15:13
Dziś zrobiłam te babeczki i napiszę tylko tyle : są REWELACYJNE w smaku , super wyglądają pozdrawiam
Piotr-21 01.07.2013 12:34
bardzo apetyczne
AnielskaSlodycz 01.07.2013 12:20
fajny przepis :)
Izabela77 01.07.2013 11:48
bardzo fajne babeczki
sara1 01.07.2013 11:09
apetycznie wyglądają
malaczarna23 01.07.2013 10:52
pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak