Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem
0,85kg mąki, margarynę i smalec posiekać nożem. Dodać 3 całe jaja, cukier puder, śmietanę, proszek do pieczenia, a następnie zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto pozostawić przykryte ściereczką.
KREM:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Z 0,03kg mąki i masła zrobić bladą zasmażkę i wlać do gotującego mleka ciągle mieszając. 4 żółtka roztrzepać i również wlać do mleka pozostawiając na ogniu i mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy budyń pozostawić do ostygnięcia.
Urywając po kawałku cista wylepiać foremki. Resztę ciasta rozwałkować i wykroić w nim szklanką kółka (jak do pierogów) o średnicy zbliżonej do średnicy babeczek. Gdy budyń ostygnie nakładać po łyżeczce do każdej foremki, a następnie z wyciętych kółek zalepić górę tworząc babeczkę. Babeczki ustawić na blasze i piec w rozgrzanym do ok. 200°C piekarniku przez 20 min na złocisty kolor.