Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kruche ciasto

mąka 30 dkg
masło 25 dkg
jajko 1 szt
cukier 15 dkg

bita śmietana

śmietana kremówka 0.5 litra
cukier puder 2 łyżki
śmietan fix

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bitą śmietaną

mąkę masło jajko i cukier zagnieść na ciasto które póżniej wkładamy na 3 godziny do lodówki. po wyjeciu z lodówki opklejamy ciastem foremki do babeczek i pieczemy w 160 st około 15-20 minut.śmietanę kremówkę miksujemy na sztywno dodajemy cukier puder i śmietan fix w trakcie miksowania gotową ubitą śmietaną szprycujemy babeczki dekorujemy otartą czekoladą owocami według własnego uznania i zajadamy smacznego ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak