Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki wiśniowo - rumowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
płatki owsiane 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
olej 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
aromat rumowy do smaku
kompot wiśniowy 1/2 l
jaja 2 szt
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki wiśniowo - rumowe

Suche składniki wymieszać. Mokre wymieszać z pół szklanki kompotu i wiśniami. Wszystko razem połączyć. Przełożyć do foremki na muffinki wyłożonej papilotami i piec ok 20 min w 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.07.2013 22:57
Tylko takie robić, a potem je jeść.
miroslawa 11.01.2013 05:12
pyszne muffinki
Alex_M 10.01.2013 12:07
oj, chetnie bym sprobowala!
nogawkuchni 10.01.2013 11:44
Ciekawy przepis, na pewno pyszne i stuprocentowo bardzo aromatyczne, pewnie narobiły mnóstwa pysznego i kuszącego zapachu, wiśnia i rum to znakomite połączenie, muffinki o tym smaku muszą być bajeczne w konsumpcji.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak