Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki słodko-kwaskowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 125 ml
serek mascarpone 2 łyżki
cukier puder do smaku
babeczki kruche 12 szt
kiwi 2 szt
mirabelki 12 szt

Porada

W sezonie letnim po przygotowaniu masy możemy ją mocno schłodzić w lodówce, podobnie jak owoce i podawać jako deser orzeźwiający w upalne dni.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki słodko-kwaskowe

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Serek mascarpone rozcieramy łyżką, dodajemy porcjami ubitą śmietanę i dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą napełniamy gotowe babeczki. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki kiwi i połówkami wydrążonych mirabelek - moje mirabelki /czerwone/ były bardzo dojrzałe, skórka łatwo odchodziła od owoców więc je obrałam.
Do masy możemy dodać startą skórkę z cytryny lub limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 19.09.2015 15:05
pyszniutkie babeczki!
Margo1 27.07.2015 14:17
Robiłam takie babeczki już
adelajda 08.07.2015 14:51
Pyszne babeczki :))
Ela15 07.07.2015 16:15
fajne babeczki
Damiano
Damiano 01.05.2015 09:42
wyglądają super
Zdzisław 01.03.2015 22:09
takie słodkości to są dla mnie smaczne
Betina#45 01.03.2015 21:39
Idealny deser ! Słodziutkie
Michał2 01.03.2015 21:02
Super babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak