Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki murzynkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
jajko 2 szt
kakao 3 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
cukier 3/4 - 1 szkl
masło 1/2 kostki
dżem 4 łyżki
mleko ok 1 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki murzynkowe

Mąkę połączyć z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia i sodą.
Jajka wybić, dodać masło albo margarynę, dżem i cukier. Wszystko zmiksować. Dodać połączone sypkie składniki i mleko.
Foremki do babeczek natłuścić i nakładać do nich ciasto.
Piec 25-30 min w 180-190 stopniach.
Wystudzone można oprószyć cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 30.03.2017 19:08
Dziękuję Elu:))
KORAL 30.03.2017 15:04
Fajne babeczki, lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak