Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki murzynki z bakaliami i borówkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
kakao 50 g
jajko 2 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 15 g
margaryna 125 g
woda 4 łyżki
bakalie 50 g
borówka amerykańska 30 g

Lukier

cukier puder 1 szklanka
woda ciepła 2 łyżki
borówka amerykańska do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki murzynki z bakaliami i borówkami


Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do rondelka wkładamy margarynę, cukier, cukier waniliowy i kakao. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia. Masę gotujemy 5 minut, zdejmujemy z ognia i studzimy. Po wystudzeniu wbijamy jajka i miksujemy. Dodajemy mąkę z proszkiem. Na końcu wsypujemy mieszankę studencką i borówki, delikatnie mieszamy łyżką. Napełniamy foremki silikonowe. Pieczemy przez 25 minut w 190*C. Cukier puder ucieramy z wodą, dekorujemy babeczki. Ozdabiamy borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.05.2015 11:20
apetycznie wyglądają
magda1976 27.05.2015 10:27
Piękne te babeczki
IKrakowianka 27.05.2015 10:19
pyszne babeczki
Malinka 27.05.2015 09:38
Babeczki I klasa!!!
Maridka19 27.05.2015 09:18
Pyszne babeczki :)
VioletoweKucharzenie 27.05.2015 09:11
Murzynka pamiętam od dziecka, zawsze zajadaliśmy się nim z masełkiem… Mój troszkę w nowszej wersji- jako babeczki – z bakaliami i borówkami amerykańskimi…

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak