Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki Księżniczki
Kroki postępowania
Masło włożyć do rondelka, roztopić na średnim ogniu i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 2 minuty aż nabierze lekko złotego koloru.
Zdjąć z ognia, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i 1 łyżkę wody. Szybko wymieszać łyżką wszystkie składniki na jednolitą masę.
Po ostygnięciu dodać jajka i dokładnie wymieszać, a następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia Tak przygotowana masę na babeczki przekładać do papilotek, na wysokość 2/3 .
Śmietanę ubić na sztywno dodać cukier puder do smaku oraz troszkę barwika aby wyszedł ładny różowy kolor, gdy śmietana będzie dobrze ubita dodajemy śmietanfix aby śmietana nam nie popłynęła.
Szprycą dekorujemy babeczki i wstawimy do lodówki aby śmietan lekko stężała
SMACZNEGO