Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki Gosi
50 ml soku truskawkowego kubusia
1 galaretka truskawkowa
1 budyń
Masa śmietankowa
250 ml śmietana 30%
1 łyżeczka żelatyny
2 łyżki masy śmietanowej truskawkowej
Do miski dajemy wszystkie składniki ciasta zagniatamy.
Ciasto wałkujemy dosyć cienko wycinamy krążki i ciastem wyklejamy foremki wysmarowane.Ciasto nakłuwamy widelcem albo do każdej foremki na ciasto wrzucamy nasiona suchej fasoli.Babeczki pieczemy około 15 20 minut na złoty kolor.
Gotujemy budyń na soku do gorącego budyniu wsypujemy suchą galaretkę mieszamy studzimy.Masą napełniamy babeczki .
Żelatynę zalewamy zimną wodą i zostawiamy aż napęcznieje póżniej dolewamy wrzątek mieszamy i lekko studzimy.Wody za każdym razem bardzo mało.
Ubijamy śmietanę do ubitej śmietany wlewamy żelatynę następnie dodajemy masę śmietanową mieszamy mikserem na niskich obrotach.
Chwilę czekamy aż śmietana stężeje przekładamy śmietanę do worka cukierniczego i dekorujemy babeczki.
Na każdą babeczkę można dać truskawkę ja dała mrożone i trochę puściły sok.
Każdą babeczkę można posypać płatkami czekolady.
Z tej porcji zrobiłam 12 babeczek.
POLECAM!!!