Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
czekolada gorzka 80 g
cukier brązowy 100 g
masło 80 g (roztopione)
mleko 150 ml
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe

W jednej misce wymieszać mąkę z cukrami, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. W drugiej misce wmieszać roztopione masło z jajkami i mlekiem. Suche składniki połączyć z mokrymi, dosypać czekoladę i wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180 stopni Celcjusza około 20-25 minut. Wyjąć z piekarnika blachę, a po paru minutach wyjąć z formy i studzić na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak