Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gram
cukier 100 gram
czekolada mleczna 200 gram
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
olej 100 ml
kakao 2 łyżki
mleko 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe

Kroki postępowania

1
Czekoladę przekładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno.
Krok 1 - Babeczki czekoladowe foto
2
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i zmieloną czekoladę. Mieszamy.
Krok 2 - Babeczki czekoladowe foto
3
Miksując wlewamy mleko.
Krok 3 - Babeczki czekoladowe foto
4
A następnie wlewamy oliwę. Całość miksujemy przez chwilę, aż składniki połączą się.
Krok 4 - Babeczki czekoladowe foto
5
Blachę na babeczki wykładamy papilotkami. Foremki napełniamy ciastem do ok. 1/2 wysokości. Pieczemy w temp. 180 stopni z termoobiegiem ok. 20 minut.
Krok 5 - Babeczki czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 23.04.2017 16:11
dobre do kawy
Róża1 23.04.2017 14:19
też takie robię :-)
Madzai 23.04.2017 11:44
Bardzo smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak