Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Awanturka" czyli pasta serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 100 g
szprotki 125 g (mała puszka w oleju)
korniszony 2 szt
cebula 1 mała cukrowa
musztarda 1 łyżeczka
majonez 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
sól do smaku
szczypiorek kilka piórek

Przepis i sposób przygotowania na: "Awanturka" czyli pasta serowa

Szprotki odcedzić z oleju, rozgnieść widelcem razem z serem. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać do pasty, przyprawić na ostro przyprawami, wymieszać z musztardą, jeśli jest zbyt gęsta dodać troszkę majonezu lub śmietany.. Podawać na ciemnym pieczywie, posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.10.2016 21:17
Ciekawa pasta
Diana Rusiłowicz 24.07.2016 02:06
Też ją robię :)
Marta Ryżek-Kalkowska 18.07.2016 20:21
smacznie tutaj
foczka-ks 09.07.2016 00:08
też robie taka
RenataZ-et 03.07.2016 17:30
uwielbiam takie pasty
Renata9 03.07.2016 13:50
Fajna pasta
Konczi 03.07.2016 12:38
bardzo lubię pasty serowo-rybne, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak