Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny wianuszek na bardzo cienkim cieście drożdżowym
Kroki postępowania
Posmarować roztrzepanym jajem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 25 - 30 min.
mąka pszenna | 300 g |
masło lub margaryna | 50 g |
mleko ciepłe | 120 ml |
jajko | 1 sztuka |
drożdże świeże | 10 g |
sól | 1/2 łyżeczki |
pesto | 3 -4 łyżki pomidorowego |
pomidory | 2 sztuki |
cebula | 1 nieduża sztuka |
ząbki czosnku | 3 sztuki |
ser feta | ok 200 g |
bazylia świeża |
jajko | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: