Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuz i gruszki w rumie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1/2 kg
gruszki 2
rum
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuz i gruszki w rumie

Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w średnie kawałki - skropić obficie sokiem z cytryny.
Arbuza pokroić w podobne kawałki, jak gruszki, usuwając przy okazji pestki.
Do jednego większego słoika, lub dwóch mniejszych, włożyć kostki arbuza, a na nie pokrojone gruszki.
Dolać soku z cytryny, w zależności od stopnia słodkości owoców, a następnie dopełnić rumem.
Słoiki zakręcić i wstawić do lodówki przynajmniej na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.03.2013 12:11
arbuz w rumie hmm... ciekawe połączenie :D
dwa pokoje z kuchnią 29.12.2012 10:11
ciekawe to
caffee_tea 28.12.2012 21:57
mniam,
SmakChwili 28.12.2012 21:13
to jest to!! Chętnie bym się bliżej zapoznała z takim słoiczkiem ;)
dagmara020 28.12.2012 20:48
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak