Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anyżowe ciasteczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 2 szklanki
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 2 sztuki
masło 120 gram
Anyż nasiona Prymat 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka

Posypka

Anyż nasiona Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Anyżowe ciasteczka


Mąkę przesiać .

Masło i smalec siekam z mąką ,wsypuję anyż i cukry.

Dodaję żółtka ,wyrabiam ciasto.

Schładzam 2 godziny w lodówce.

Następnie ciasto cienko rozwałkować , foremką wycinać serduszka.

Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 200 stopniach 7-10 minut.

Po upieczeniu posypać cynamonem zmieszanym z anyżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.03.2017 15:02
ekstra ciacha
gusia1000 14.03.2017 01:05
Bardzo dobre.
Wiktoria29 13.03.2017 16:05
bardzo aromatyczne ciasteczka
Bernadeta1 13.03.2017 15:40
Dawno takich nie jadłam i chętnie bym się poczęstowała bo na pewno pyszne
Malinka 13.03.2017 14:35
Z chęcią bym kilka zjadła!
jagoda5913 13.03.2017 13:44
fajne ciasteczka
jan_mag 13.03.2017 11:58
Kuszące ciasteczka :)
RenataZ-et 13.03.2017 11:06
wyglądają apetycznie
gosia56 13.03.2017 10:12
na pewno pyszne;)
Małgorzata92 13.03.2017 10:02
Apetyczne :)
tobi1989 13.03.2017 09:57
Wspaniałe ciastka :)
olkaaa 13.03.2017 09:51
chętnie spróbuję
Justi2401 13.03.2017 09:34
Przepięknie wyglądają, aż chce się porwać kilka :)
Aleksandra/Olcia 13.03.2017 09:05
muszą być pyszne
IZABELA29 13.03.2017 08:53
Fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak