Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Antrykot wołowy z grilla

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Danie główne

antrykot wołowy 500 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Marynata

olej 3 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Antrykot wołowy z grilla

Kroki postępowania

1
1. Składniki marynaty dokładnie mieszamy w naczyniu.
Krok 1 - Antrykot wołowy z grilla foto
2
2. Antrykot wołowy kroimy na plastry grubości około 2 cm. Nacieramy marynatą z obydwu stron i odkładamy do lodówki na 24 godziny.
Krok 2 - Antrykot wołowy z grilla foto
3
3. Na mocno rozgrzanego grilla nakładamy mięso i pieczemy 8-12 minut.
Krok 3 - Antrykot wołowy z grilla foto
4
4. Przekładamy antrykot na drugą stronę i grillujemy przez taki sam czas.
Krok 4 - Antrykot wołowy z grilla foto
5
5. Zdejmujemy upieczone mięso z grilla, solimy i odkładamy na chwilę, dając mięsu "odpocząć".
Podajemy z ziemniakami lu świeżym pieczywem.

Smacznego !!!
Krok 5 - Antrykot wołowy z grilla foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.09.2014 14:11
pyszne mięcho
Alex_M 03.07.2014 11:51
świetnie zrobione mięsko :)
kate.500 02.07.2014 21:41
smaczne miesko
gosia56 21.06.2014 10:46
na pewno pyszne mięsko;)
Kejti 16.06.2014 10:04
Super mięsko :-)
adelajda 14.06.2014 21:25
Takie mięsko to ja bardzo lubię :)))
Lidzia 14.06.2014 11:56
Smakowite.
patryska76 14.06.2014 11:56
Smaczny pomysł na wołowinkę :)
Bernadeta1 14.06.2014 11:53
lubię takie mięsko z grilla, pyszne
Konczi 14.06.2014 11:44
apetycznie wygląda
Renata9 14.06.2014 11:38
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak