Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anielskie oczka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1/2 szkl
cukier puder 5 łyż
cukier waniliowy 2 opakowania
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 4 szt
skórka pomarańczowa
sól 1 szczypta
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Anielskie oczka

Kroki postępowania

1
Mąkę, cukier i cukier waniliowy przesiewamy. Dodajemy skórkę pomarańczową i sól. Całość siekamy z tłuszczem i dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
Krok 1 - Anielskie oczka foto
2
Następnie ciasto rozwałkowujemy. Wykrawamy kółka. Na środku robimy niewielkie wgłębienie, w które wkładamy odrobinę dżemu.
Krok 2 - Anielskie oczka foto
3
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Krok 3 - Anielskie oczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.05.2015 10:35
lubie takie "oczka " :-)
Krzysztof15 28.05.2015 06:38
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak