Przepis i sposób przygotowania na: Andruty czekoladowo - kokosowe
1. Czekoladę połamać na kawałki włożyć do garnka i rozpuścić razem z cukrem pudrem, śmietanką oraz masłem.
2. Podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników cały czas mieszając.
3. Do rozpuszczonej czekolady dodać wiórki kokosowe i dalej mieszać aż masa zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i lekko wystudzić.
4. Na paterze położyć wafel, posmarować kremem i układać jeden na drugim do wyczerpania wszystkich wafli (ostatniego wafla nie smarujemy).
5. Przedostatni wafel posmarować powidłami śliwkowymi to da nam fajny posmak.
6. Nałożyć ostatni wafel, całość docisnąć deską i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny.
Po tym czasie pokroić w kwadraty lub trójkąty.
Smacznego.