Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
galaretka wiśniowa 2 sztuki
ananas w puszce 1/2 puszki
ocet 1 łyżka
masło 1 sztuka
budyń śmietankowy 1 duży
mleko 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasek

Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy do żółtek 2 łyżeczki proszku oraz łyżeczkę octu mieszamy wszystko, odstawiamy. białka ubijamy ze szklanką cukru oraz szczyptą soli. Do białek wsypujemy mąkę oraz wlewamy żółtka delikatnie mieszamy. Wykładamy na blachę pieczemy 20 min w temp 180 stopni. Studzimy następnie upieczony biszkopt nasączamy sokiem z ananasów. Budyń gotujemy na mleku, studzimy następnie dokładamy porcje masła i ucieramy mikserem, wykładamy masę na biszkopt. Na porcje masy układamy
pokrojone w kostkę ananasy. Galaretki rozpuszczamy w wodzie, studzimy i zalewamy ciasto. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 25.01.2017 00:22
Tradycjonalne :):) Jak to ciacha z galaretkami :)
Małgorzata92 24.01.2017 09:30
Super przepis :)
Diana Rusiłowicz 24.01.2017 00:58
Pyyychota :)
gusia1000 24.01.2017 00:09
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak