Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
jajko 4 szt
śmietana 12% 5 łyżek
amoniak 1 łyżka
masło 2 łyżki
mąka 6 łyżek
krem do karpatki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniak

Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żółtka .Następnie dodajemy śmietanę i amoniak z mąką a na końcu stopione masło. Ciasto dzielimy na 3 części i każdą pieczemy w temp 180 stopni przez 15-20 min. W międzyczasie robimy krem karpatkę według przepisu z opakowania. Upieczone placki przekładamy masą a wierzch polewamy białą polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.04.2013 09:12
też świetne ciasto
Rafał10 24.01.2013 09:33
mmmm bardzo lubię :)
Pietruszka 31.12.2012 15:59
smaczne ciasto
teresa18 30.12.2012 16:13
rewelacyjne
babajaga1969 30.12.2012 14:11
pyszny jest
Babeczka 30.12.2012 12:45
super wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak