Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitna pasta jejczno tuńczykowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 8 szt.
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
sól i pieprz do smaku
majonez light 2 łyżki
cebula biała 1 szt.
szczypiorek usiekany 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitna pasta jejczno tuńczykowa


1. Jaja pokroić na mniejsze części. Umieścić w misce. Dokładnie zmiksować blenderem.
2. Tuńczyka odsączyć z sosu. Dodać do jaj i ponownie zmiksować aż konsystencja będzie gładka. Dodać majonez, sól, pieprz, szczypior i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Zmiksować blenderem. Pastę nakładać na kanapki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 07.06.2015 16:13
bardzo ja lubię . :)
cukiereczek 07.06.2015 08:20
doskonała do kanapek i jako farsz do waflowych jajek
ilka01 07.06.2015 07:51
pychota :)
dom-agi 06.06.2015 18:09
Idealna do kanapek!
Aleksandra/Olcia 06.06.2015 13:48
uwielbiam na śniadanko
Edith85 06.06.2015 13:23
na pewno pyszna :)
dollce 06.06.2015 10:08
uwielbiam takie pasty, super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak