Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 Bit z serem

3.0
(12)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na wyśmienite, uwielbiane przez wszystkich ciasto 3 bit. To łatwe ciasto bez pieczenia z herbatników, masy serowej i kajmaku. 

Składniki:

Spód

herbatniki 350 gramów
miód 2 łyżki
kakao 2 łyżki
margaryna 300 gramów

Sernik

twaróg zmielony 1 kilogram
jajko 5 sztuk
masło 250 gramów
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka

Pianka

jogurt grecki 500 mililitrów
śnieżka 2 opakowania
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Dodatkowo

herbatniki 1 opakowanie
masa krówkowa 1 opakowanie
czekolada gorzka 30-50 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: 3 Bit z serem

Kroki postępowania

1

Margarynę roztopić z miodem, dodać pokruszone herbatniki i kakao. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę . Odstawić do ostygnięcia.

Krok 1 - 3 Bit z serem foto
2

Na ogniu rozpuścić masło, cały czas mieszając dodawać ser, jajka, cukier.

Krok 2 - 3 Bit z serem foto
3
W mleku rozmieszać budynie i wlać do gotującego się sera.
Krok 3 - 3 Bit z serem foto
4
Ser mieszać do momentu aż masa zgęstnieje jak budyń.
Krok 4 - 3 Bit z serem foto
5
Połowę ciepłej masy serowej wylać na herbatnikowi spód. Ułożyć warstwę herbatników.
Krok 5 - 3 Bit z serem foto
6

Na herbatnikach rozsmarować masę kajmakową przykryć ponownie herbatnikami i wylać resztę sera, który również przykryć herbatnikami.

Krok 6 - 3 Bit z serem foto
7

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i ostudzić. Jogurt ubić ze śnieżkami i wlać lekko tężejącą galaretkę. Piankę wylać na ciasto.

Krok 7 - 3 Bit z serem foto
8
Posypać starta czekoladą i wstawić do lodówki aż stężeje.
Krok 8 - 3 Bit z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 07.08.2015 15:55
przepyszne ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak