Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z piekarnika

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe ok1 1/2 kg
cebula 2-3 szt
czosnek ok3 ząbki
majeranek
papryka mielona
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z piekarnika

Mięso pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę i wetrzeć w mięso. Obsypać wszystko majerankiem i papryką. Wymieszać i odstawić na dłużej, najlepiej na noc do lodówki.
Natłuścić naczynie żaroodporne i wyłożyć mięso. Dodać pokrojoną w plastry cebulę i dusić pod przykryciem ok 30 min w 180-190 stopniach.
Odkryć po 30 min i zapiekać do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.04.2017 11:27
apetyczny obiad :-)
Krzysztof15 19.04.2017 10:16
pyszne mięsko
dodi 19.04.2017 09:10
pysznie wygląda
Bożena Matuszczyk 18.04.2017 23:27
Wygląda zachęcająco i bardzo apetycznie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak