Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi pod kołderką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1/2 pęczka
boczek wędzony 8 plastrów
ser żółty 4 plastry
jajko 1 sztuki
majonez 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi pod kołderką

Kroki postępowania

1
Szparagi obrać z włókien, odciąć zdrewniałe końce.
Obgotować na pół twardo w osolonej i pocukrzonej wodzie, wycedzić.
Krok 1 -  Szparagi pod kołderką foto
2
Każdego szparaga owinąć plastrem boczku. Układać w naczyniu do zapiekania.
Krok 2 -  Szparagi pod kołderką foto
3
Na szparagi położyć plastry serka.
Krok 3 -  Szparagi pod kołderką foto
4
Majonez wymieszać z jajkiem oraz solą, pieprzem i czosnkiem do smaku.
Krok 4 -  Szparagi pod kołderką foto
5
Sos wylać na szparagi.
Zapiekać około 15-20 minut w temp. 180 stopni.
Krok 5 -  Szparagi pod kołderką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 21.05.2014 08:31
wydaje się smaczne :)
fotoviderek 21.05.2014 06:06
Super danie :)
misia53 20.05.2014 23:13
teraz sezon na szparagi więc smakujmy
Janina 20.05.2014 20:04
Wspaniałe danie;)
sylwia_sl 20.05.2014 19:57
smacznie podane
Krzysztof15 20.05.2014 19:55
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak