Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w cukinii z salsą chili

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz filet 4 sztuki
mleko
sos rybny
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
cukinia 1 długa sztuka
papryczka chili 2 sztuki
pomidor 1 duża sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło

Porada

Delikatna ryba pod pikantną salsą ze wspomagającej trawienie papryki chili , pomidora oraz aromatycznej natki pietruszki.Danie rozgrzewa i smakuje wybornie.

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w cukinii z salsą chili

Kroki postępowania

1
Rybę namoczyć w mleku , zostawić do rozmrożenia.
Następnie umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
Krok 1 -  Sandacz w cukinii z salsą chili foto
2
Każdy filet skropić sosem rybnym , oprószyć solą oraz pieprzem cytrynowym.
Krok 2 -  Sandacz w cukinii z salsą chili foto
3
Cukinię pokroić w cienie , długie paski za pomocą obieraczki do warzyw.
Każdy kawałek ryby owinąć cukinią , ułożyć w żaroodpornym naczyniu/blaszce wysmarowanym masłem.
Piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Krok 3 -  Sandacz w cukinii z salsą chili foto
4
W między czasie warzywa oraz natkę umyć , osuszyć.
Pomidora obrać ze skórki , pokroić w kostkę, chili oraz natkę pietruszki posiekać drobno.
Składniki wymieszać razem.
Krok 4 -  Sandacz w cukinii z salsą chili foto
5
Po 15 min wyjąć rybę , odlać powstały podczas pieczenia płyn , ułożyć na wierzchu salsę.
Piec kolejne 10-15 min.
Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.
Krok 5 -  Sandacz w cukinii z salsą chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 23.09.2015 13:27
Dziękuję :)
bertpvd 10.09.2015 09:45
przypyszna rybka
Krzysztof15 10.09.2015 07:17
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak