Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Ryba ze szpinakiem i smażonymi talarkami "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet rybny ( np. miruna ) 2 szt
ziemniaki 300 g
szpinak świeży lub mrożony 200 g
bulion drobiowy 250 ml
śmietana słodka 18% 40 ml
olej 100 ml
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
sól 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: " Ryba ze szpinakiem i smażonymi talarkami "

Sposób przyrządzenia:

Filety rybne oczyszczamy i posypujemy przyprawą d ryb ( z każdej strony ).

Odstawiamy na ok. 30 minut.

Naczynie żaroodporne natłuszczamy.

Układamy filety i każdy smarujemy odrobiną oleju.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego na ok. 200 C na 20-25 minut.

Na patelnię wlewamy 4 łyżki oleju , wrzucamy obrane i pokrojone w plasterki ziemniaki.

Smażymy ok. 10 minut , od czasu do czasu mieszając.

Wlewamy bulion.

Dodajemy czosnek i szpinak.

Dusimy do momentu aż ziemniaki będą miękkie.


Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą.


Wyciągamy na talerze.

Przykrywamy upieczoną rybką.

Zajadamy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.10.2015 11:29
smaczny obiad
Motorek 08.04.2014 10:01
bardzo pyszna rybka
miroslawa 16.02.2013 06:47
fantastycznie podana i zdrowa ryba
Zosia1 15.02.2013 21:14
pięknie wygląda
jolanta19 15.02.2013 19:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak