Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Kurczak w ostro - słodkiej glazurce "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt
miód 4 łyzki
musztarda ostra 4 lyzki
sok z cytryny 1 lyzka
olej 1 lyzka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pietruszka 1 peczek

Przepis i sposób przygotowania na: " Kurczak w ostro - słodkiej glazurce "

Kroki postępowania

1
Kurczaka oczyszczamy , skórki delikatnie nakrawamy ostrym nożem.

Miód mieszamy z musztardą , sokiem z cytryny , olejem i przyprawami.

Smarujemy dokładnie! mięso.

Przykrywamy naczynie folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Krok 1 - " Kurczak w ostro - słodkiej glazurce " foto
2
Wyjmujemy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego.

Polewamy pozostałą marynatą.
Krok 2 - " Kurczak w ostro - słodkiej glazurce " foto
3
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy
( często przewracając oraz polewając marynatą ) przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące.

Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką posypane natką pietruszki.
Krok 3 - " Kurczak w ostro - słodkiej glazurce " foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 31.01.2013 15:40
pychotka
goofy9 21.01.2013 23:25
wyglądają przepysznie
Konczi 16.01.2013 06:31
pycha
ilka_86 17.10.2012 18:33
wspaniały obiadek
fijolek91 17.10.2012 16:41
świetny
Beata61 17.10.2012 15:48
takiego kurczaczka lubię bardzo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak