Przepis i sposób przygotowania na: " Kremowa zupa soczewicowa z muszelkami i chrupiącą marchewką "
Odstawiamy na ok. 30 minut.
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Podsmażamy na patelni na łyżce prawdziwego masła.
Odstawiamy do przestygnięcia.
Namoczoną soczewicę dwukrotnie płuczemy i wkładamy do garnka.
Zalewamy bulionem i gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 minut
( do zmięknięcia ).
Odlewamy 1 chochlę i rozrabiamy ze słodką śmietanką.
Wlewamy spowrotem do zupy.
Doprawiamy solą , pieprzem i ewentualnie szczyptą chili.
Dodajemy ugotowany makaron.
Dokładnie mieszamy.
Podajemy gorącą posypując podsmażoną na masełku marchewką.
Posypujemy posiekanym koperkiem.
Smacznego!